Gazeteci Güler Kömürcü: Özel hayatım deşifre edildi, infaz edildim, meslektaşlarım sahip çıkmadı, sustu

Gazeteci Güler Kömürcü: Özel hayatım deşifre edildi, infaz edildim,

meslektaşlarım sahip çıkmadı, sustu


Vivahaber.com
6 Ocak 2015

 Ergenekon operasyonu kapsamında hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan gazeteci Güler Kömürcü, yıllar sonra ilk kez a haber'de yayınlanan Yüzdeyüz Siyaset programına konuştu.

'Paralel Yapı'nın devlet içindeki örgütlenmesine yönelik yazdığı yazıdan sonra bir anda hayatı değişen, işinden atılan, özel hayatı deşifre edilen Güler Kömürcü, gazetecilerin kendisine sahip çıkmadıklarını belirterek şunları söyledi:

 ''2008 yılında söylediğim şeyler sonunda bugün nihayet farkedildi ama bu orada olan Güler Kömürcü'ye oldu.  Ergenekon'un medya ayağında Güler Kömürcü var dendi. Şu yazısı suç unsurudur da denilmedi. Sarı basın kartı olan ben bir anda infaz edildim, tecrit edildim, özel hayatım sayfa sayfa deşifre edildi. Meslektaşlarım sahip çıkmadı. Sizler böyle suskun kaldınız ve daha şimdi 'aa Güler hanım size haksızlık oldu' denmeye başlandı' Deniz feneri olmanın dürüst bir gazeteci olmanın hediyesini beklerken hep beraber infaz ettiniz beni. teşekkür ediyorum.''

Güler Kömürcü, şu an Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni olan Sedat Ergin'den de özel hayatı ile ilgili yazdıklarından dolayı özür beklediğini de söyledi.

Kendisinin ve pek çok insanın Ergenekon soruşturması sürecinde maddi manevi çok kayıp yaşadıklarını da vurgulayan Kömürcü, ''itibarlarımızın geri verilmesi lazım'' dedi.

http://vivahiba.com/article/show/gazeteci-guler-komurcu-ozel-hayatim-desifre-edildi/