'El kaide ve Türkiye vurgusu'...Peki neye ikna edileceğiz?!

 

Göstere göstere geliyorlaaaar!

  8 Ocak 2008 tarihinde AKŞAM Gazetesinde yayınlanan makalemdir

 Göstere göstere geliyorlar... Habere bakınız, geleni görünüz efendim; 'Aksaray, Ankara Adana ve İstanbul illerinde yapılan eşzamanlı operasyonlarla El Kaide üyesi olduğu ileri sürülen 19 kişi sahte kimlik ve dokümanlarla ele geçirildi...' Türkiye ve radikal İslam ve de Kaide hücreleri, öyle mi?

Sizce 'birileri' bu seriden haberlerin ve de terör örgütü El Kaide'nin üzerinden 'hangi siyasi projeyi' hayata geçirmek istiyorlar?!

..

Değerli uzman Mahir Kaynak'ın belirttiği gibi; 'terörü terörist yapar ama kararı siyasi güç odakları verir. Terörizm bir işletme gibidir. Patron yapacağı işe göre eleman alır. Bu geçmişte komünist idi şimdi işin niteliğine göre İslamcı ya da...'

Bugün, Ocak 2008 ve Türkiye'nin gündemi; 'Aksaray'da, gözbebeğimiz Kapadokya bölgemizde El Kaide üyesi çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğunun ortaya çıkarılması (!) ve bu haberlerin hemen ardından da (önceki gün) El Kaide'nin Türkiye'de büyük saldırılara hazırlandığı' iddialarıyla yüklenmiş durumda.

Son birkaç günlük bu El Kaide'li kaos haberleri size bir şey hatırlattı mı? Bendeniz 'detay' aşığı yazarınız, 'üstelik koordinat vererek' bugün sizlere servis edilen 'Kapadokya bölgemizde ortaya çıkarılan El Kaide hücresinin büyük eylem hazırlığında olduğu' senaryolarını, yaklaşık 4 ay öncesinden dikkatlerinize sunmuştum efendim. Yok medyum falan değilim, sadece 'iyi bir film izleyicisi' olarak da bazen isabetli gelecek okumaları yapabilirsiniz, çünkü malum patronlar 'siyasi projelerini' önce 'Hollywood' aracılığıyla kitleye sunup güya halkı psikolojik olarak hazırlıyorlar. Erken uyarı sisteminiz 24 Ağustos'ta şunları yazmıştı;

'Birkaç gün önce tuhaf bir uçak kaçırma eylemi yaşadık, haberlere göre; "Lefkoşa-İstanbul seferini yapan uçağı kaçıranlardan Mommen Abdül Aziz Talikh'in, El Kaide terör örgütünün kamplarında eğitim aldığı ortaya çıktı." Burada şifreli propaganda; 'Türkiye ve El-Kaide'nin ısrarla defalarca yan yana anılmasıydı.

Birkaç hafta öncesine gidelim, bir başka habere bakalım; "El-Kaide terör örgütünün uyuyan hücrelerinden birinin lideri olarak aranan Ertuğrul Gazi T. isimli terörist İstanbul'da yakalandı. Ertuğrul Gazi T'nin Guantanamo Üssü'nde tutuklu bulunan İbrahim Şen isimli örgüt mensubuyla bağlantıları da belirlendi." Evet, yine 'El-Kaide ve Türkiye' vurgusu.

Malum bazı güçler (siz anladınız onları ey bilen okur) Türkiye'nin El-Kaide'nin ve terörün yeni merkezi haline dönüşmek üzere olduğu propagandasını artırdı. Biz ise içeride birbirimize düşmüş 'dışarıya kör sağır hallere' devam ediyoruz. "Türkiye, El-Kaide'nin terörün merkezi olmaya başladı" tezlerine dört koldan da destek veriyorlar, geçenlerde bir film (DVD alıp) seyrettim. (psikolojik savaşın en önemli argümanlarından biri bu filmlerdir)

Filmin adı; "The Stone Merchant, yönetmeni İtalyan Renzo Martinelli, başrollerde dünyaca ünlü sanatçılar Harvey Keitel, Murray Abraham oynuyor. Filmin önemli bölümü Nevşehir-Kapadokya yani bizim turizmde gözbebeğimiz, gururumuz Peri Bacaları bölgesinde geçiyor. Filmin senaryosuna göre Kapadokya adeta 'El-Kaide'nin önemli merkezlerinden biri. Ürgüp civarında El-Kaide üyesi tehlikeli teröristler yaşıyor ve bunlardan bazıları da TÜRK vatandaşı. Filmde ısrarla 'İslam'ın insanlık için ne derece tehlikeli olduğu-İslam'ın terör üreten bir din olduğu' vurgusu da yapılıyor ve tüm bu mesajlar 'Türkiye-Anadolum üzerinden' dünyaya gönderiliyor. Tam bilinçaltı bombalaması...

Filmi bitti, öfkeden kanım dondu. Yazımın girişinde belirtiğim diğer 'servis' haberlerle de birleştirince Türkiye için 'planlanan' senaryonun 2.perdesine geçildiği ortaya çıkıyor.

Bu bir evre, şimdiden filmler ve de küçük haberler yoluyla zihinler hazırlanıyor. Sopaya ya da sopayı gösterip iknaya... Sopalanan Afganistan'a 'önleyici vuruşun' gerekçesi neydi? Acaba bizi de sopalamak yerine bu tür iletişim araçlarının baskısıyla sopayı gösterip sonra da ikna yolunu mu deneyecekler, peki neye ikna edileceğiz?!

Ve.. Bu yazıdan 4 ay sonra, önceki gün Kapadokya bölgemizde El Kaide mensubu teröristlerin yakalandığı dünyaya duyruldu.

Bu arada Pakistan da 'radikal İslamcı' teröristlerce karıştırıldı.Sıranın Türkiye'de olduğu haberleri eşanlı pompalanmaya başlandı.

Evet, göstere göstere geliyorlaaaar işte, ne dediniz ey dikkatli okur, duyamadım?