Bir sorum var; Hamas-PKK vb hakkinda

KISA ANALİZ:

 

Hamas, PKK vb hakkında

Bir sorum var;

Türkiye, Türk ordusu PKK’a saldırı düzenlediğinde aranızda kızan var mı?

Elbette saçma bir soru. Yurtseverseniz, teröre destek vermiyorsanız, olamaz, kızamazsınız, PKK eli kanlı, bölücü ve de uluslar arası arenada da terör örgütü olarak kabul edilen bir yapı.

İsrail, Hamas’a yani aynen PKK gibi uluslar arası arenada terör örgütü olarak kabul edilen bir örgüte saldırdığında neden bizim içimizden! birileri tepki veriyor? Elbette sivil halka, çoluk çocuğa olan saldırı kınanabilir, ben de kınıyorum…

 

Ama terör örgütü Hamas’a, yöneticilerine yönelik saldırıları bugün kınarsanız, yarın PKK’nın saldırılarını, eylemlerini kınama hakkınız olabilir mi?

Bu nasıl çifte standart?

Bugün, terör örgütü Hamas’ın bir lideri öldürülünce protesto edenler, ‘PKK’nın liderini artık evinde konuk edelim’ taleplerine , biz üç-beş kişi (!) kızınca, bize de mi kızacaklar?

Ya tüm terör örgütlerine karşısınızdır… Ya da….!

15 Kasım 2012 (G.K)

*

YENILEME: 3 Aralık 2012.  Arşiv haberlerinden bir hatırlatma; 

Hamas lideri Haniye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Filistin ve Kürt sorunununun çözümünü konuştu.  Haniye görüşmede, “Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek isteriz” diye konuştu.

-

YENILEME; 25 Kasım 2012

Bilmeyenler için :

HAMAS'ı terör örgütü olarak kabul edenler; Avrupa Birliği (elbetteki tüm üye ülkeler) ABD, Japonya, Kanada, İngiltere, Avustralya, İsrail..

 

PKK'ı terör örgütü olarak kabul edenler; Avrupa Birliği, ABD, Avustralya, Filipinler, Kanada, Moldova, KKTC, Azerbaycan, İran.

 

* O halde, birileri hangi temelde terör örgütleri arasında seçme hakkını (!) kullanıyor?!

 

Başbakan, Ekim ayında İstanbul Küresel Forumunda yaptığı konuşmasında ''....terörizm ile mücadelede senin teröristin, benim teröristim ayrımı yapanlar oldukça kimse kendi geleceğinden emin olamayacak. İnsan hayatı karşısında ortak değerler ve politikalar oluşturup uygulamayan bir küresel düzenin, adalet, hakkaniyet, özgürlük iddiası gerçekçi olabilir mi?' demiştir...

* Ne dediniz?! Duyamadım?!!!

YENILEME: 3 Aralık 2012:

Hamas lideri Haniye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Filistin ve Kürt sorunununun çözümünü konuştu.  Haniye görüşmede, “Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek isteriz” diye konuştu. 

(kim kime ne diyormuş?!!! nerenin özgürlüğünü istiyormuş?! daha fazla yoruma gerek kaldı mı?)

-

 

http://siyaset.milliyet.com.tr/diyarbakir-icin-ozgurluk-mesaji/siyaset/siyasetdetay/04.01.2012/1483992/default.htm

 

 

YENILEME: 21 Kasım 2012/TSİ 21.00 den itibaren 'Ateşkes' ilan edildi. Ateşkesle ilgili resmi açıklamayı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr yaptı.

-

YENILEME:18 Kasım 2012/ Obama'dan İsrail'in kendini savunma hakkına tam destek

 

Obama; ”Dünyada hiçbir ülke kendi halkının üzerine füze yağmasına tahammül göstermez. İsrail’in, Gazze şeriti’ndeki militanlarca atılan füzelere karşı kendini korumaya hakkı vardır” dedi.

-

 

Hamas’ın lideri öldürüldü

15 Kasım 2012/Milliyet
Dört yıl önceki Dökme Kurşun operasyonundan bu yana İsrail güçleri tarafından öldürülen en üst düzey Hamas yetkilisi olan Cabari’nin arabası hava saldırısı sonucu Gazze’de infilak etti.

İsrail istihbarat teşkilatı Şin Bet, “Cabari, İsrail’e karşı yürütülen askeri operasyonların yönetilmesi ve finanse edilmesinden sorumlu kişiydi” açıklamasını yaparken suikastın hemen ardından düzenlenen 20 hava saldırısında en az 6 kişi öldü. Öte yandan, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın uluslararası toplumda devlet statüsü kazanma yolundaki mücadelesi İsrail’i endişelendiriyor. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, 29 Kasım’da BM Genel Kurulu gündemine tanınmayı getirecek olan Filistin yönetimini devirmek için plan hazırladı. AFP ajansının ele geçirdiği dışişleri bakanlığı belgesinde, Filistin’in devlet statüsünü elde etmesi durumunda ‘Abbas rejimini devirmek tek seçenek‘ deniliyor. “Başka bir durum İsrail devletinin yenildiği anlamına gelir” ifadesinin yer aldığı belgeyi destekleyen bir iddia da İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinden geldi. Gazete, Lieberman’ın tanınma mücadelesinden vazgeçmesi halinde mevcut sınırlarıyla Filistin’i devlet olarak kabul edeceğini öne sürdü.

 

 

http://dunya.milliyet.com.tr/hamas-in-askeri-lideri-olduruldu/dunya/dunyadetay/15.11.2012/1627169/default.htm

 

http://haber.gazetevatan.com/hamastan-turkiyeye-cagri/493126/1/Gündem

 

 

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-20349280

 

18 Kasım 2012-Obama'dan destek

 

 http://dunya.milliyet.com.tr/obama-israil-in-kendini-korumaya-hakki-var-/dunya/dunyadetay/18.11.2012/1628989/default.htm

 

--