Hakkımda

 

 

Güler KÖMÜRCÜ

 

Köşe yazarı, Gazeteci ve Araştırmacı Kitap Yazarı.  

Ankara doğumlu.

1988 yılında mesleğe adım atmıştır, çeşitli gazete ve dergilerde değişik aşamalarda görev yaptı.  1990-1996 yillari arasinda Rahmi TURAN'in genel yayın yönetmenliginde Meydan Gazetesi,  

Ekim 1996 -Temmuz 2008 yılları arasinda Akşam Gazetesinde köşe yazarı olarak görev yapmıştır.    

2001 - 2005 yılları arasında da Akşam Gazetesinin Washington Temsilciliğini yaptı.  (2000 yilinda  Haberturk haber portali adina da W.DC de bulundu)    

Temmuz 2008 tarihinde Akşam Gazetesindeki görevinden ayrılmak zorunda bırakılmıştır.  

Güler Kömürcü' nün * Ey Okura Kışkırtıcı Yazılar , (Birharf Yayınları, Mart 2006) ve 

Yolsuzlukların Çetelesi (Su Yayınları, Mayıs 2001) isimli 2 kitabı bulunuyor.  

 

twitter.com/gulerkomurcu  

 


Güler Kömürcü AİHM'e Başvurdu

Ergenekon adı verilen 11 yıl devam eden ve nihayet 1 Temmuz 2019'da resmen biten kumpas davasının tutuksuz sanıklarından olan (Temmuz 2019'da hakkında BERAAT kararı verilen) Gazeteci Güler Kömürcü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu.       

370 BİN EURO TALEP EDİLDİ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) sunduğu dilekçede Güler Kömürcü, özel hayatının gizliliğinin ihlal edilmesini ve seyahat hakkının engellenmesini gerekçe göstererek Türkiye'den, 50 bin manevi, 320 bin ise maddi olmak üzere toplam 370 bin Euro tazminat talep etti.  

 Gazeteci Güler Kömürcü, 'AİHM'e başvurma gerekçem  haberde belirtilen sadece bu 2 şikayet konusu değil elbette, yapılan birçok hukukdışılık ve diğer hak ihlalleri de  başvurumda yeralmakta...' diye konuştu.  

Kömürcü daha önce de Gazeteci Şamil Tayyar hakkında dava açmıştı. İFTİRA VE YALAN DOLU YAZILAR KALEME ALAN Şamil Tayyar'a yazılarında "Kömürcü'nün şeref ve saygınlığına basın yoluyla sövdüğü sabit olduğundan" 2 bin 610 TL para cezası verilmişti. Mahkeme, Tayyar'a "haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan da 1 yıl 3 ay cezası vermiş ve cezanın uygulanmasını 5 yıl ertelemişti.

12.12.2010 

 AİHM, ŞUBAT 2011 TARIHINDE  GÜLER KÖMÜRCÜ'NÜN BAŞVURUSUNU KABUL ETMİŞTİR. 

 

/

*****NİHAYET tam 11 YIL SONRA:

* GAZETECİ/YAZAR GÜLER KÖMÜRCÜ 1 TEMMUZ 2019'da ERGENEKON DAVASINDAN BERAAT ETTİ.

MAHKEME 'ERGENEKON DİYE BİR ÖRGÜT YOKTUR'  KARARI İLE YARGITAY'IN KARARINI ONADI. 11 YIL SÜREN KUMPAS BÖYLECE RESMEN ÇÖKERTİLMİŞ OLDU.

 


Ergenekon savcıları tazminat ödeyecek

31 Aralık 2011

Güler Kömürcü,  Ergenekon davası soruşturması sırasında, yaptığı telefon konuşmalarının basına sızdırılması üzerine savcılar Zekeriya Öz, Nihat Taşkın, Mehmet Ali Pekgüzel hakkında tazminat davası açtı.

Her 3 Savcı Güler Kömürcü’ye 1000’er (Bin) lira tazminat ödemeye mahkûm oldu 

 


Ergenekon kumpasının Savcıları kaybetti

30 Aralık 2011

Ergenekon davasının tutuksuz  sanıklarından  Gazeteci/Yazar Güler KÖMÜRCÜ'nün, yargılama devam ederken, dava dosyanın Savcılarına (Zekeriya Öz, Nihat  Taşkın, Mehmet Ali Pekgüzel) karşı açtığı, İstanbul 6. Asliye Hukuk  Mahkemesi'nde görülen manevi tazminat davasında karar çıktı; Savcılar, Güler  Kömürcü'ye 3 bin TL ödemeye mahkum edildi.

 


 

Güler Kömürcü ikinci tazminatını kazandı

 Gazeteci-yazar Güler Kömürcü, Ergenekon soruşturmasına dair hakkında yalan haber yaptığı suçlamasıyla Sabah gazetesine karşı açtığı 2. tazminat davasını da kazandı.

8 Temmuz 2009
SABAH Gazetesi Güler Kömürcü’ye 5 bin TL tazminat ödemeye mahkûm oldu.  Kömürcü, hakkında Sabah gazetesinde Ergenekon davasıyla ilgili çıkan bir haberle ilgili olarak İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Dava neticesinde, gazete Kömürcü’ye 5 bin TL tazminat ödemeye mahkûm edildi.
Kömürcü, geçtiğimiz aylarda yine Sabah gazetesinde hakkında çıkan bir haberle ilgili tazminat 
davası açmış ve İstanbul 6. Asliye Hukuk mahkemesi gazeteyi 3 bin TL tazminat ödemeye mahkûm etmişti. Kömürcü, böylece hakkında çıkan yalan haberlerden dolayı iki davadan toplam 8 bin TL tazminat kazanmış oldu. 

 


 

TASAM STRATEJIK VIZYON ODULLERI/

STRATEGIC VISION AWARDS

STRATEGIC VISION AWARD OFFERED FOR JOURNALIST-WRITER-2006

GULER KOMURCU

  2006 YILI ÖDÜL ALANLAR;

 

 LİSTENİN TAMAMI ;

EFKAN ALA

HAKAN FİDAN

HANIFİ AVCI

MEHMET ÖZ

HALİL İNALCIK

detay için bakınız: TASAM.ORG